Перемикачі серія RS 6 / 6.3

Перемикач серії RS 6 / 6.3

Перемикач RS 6 призначений для регулювання напруги в силових трансформаторах під навантаженням, де регулювання відбувається в нейтралі. Завдяки їхній високій надійності, перемикаючі пристрої цієї серії можуть використовуватися в пічних трансформаторах, в трансформаторах для електролізу та ін.

Варіанти виконання можуть бути для роботи в країнах з помірним, тропічним чи холодним кліматом, а також виконання за вимогами клієнтів.

 

 

 

 

 1. Основні характеристики перемикаючих пристроїв серії RS 6/6.3  Таблиця 1 – Основні технічні дані

  Параметри роботи перемикаючого пристрою серії RS 6/6.3

 Примітки: (1) Перемикачі RS5 з овальним фланцем. Перемикачі RS5.3 з круглим фланцем. Усі інші технічні дані їм однакові.
(2) Мінімальний об'єм консерватора, обумовлений температурним розширенням олії при зміні температури від -30ºC до +100ºC: ΔV=0.1Vs+5 (dm3)
Перемикач RS5 може працювати з номінальним навантаженням при температурі олії від – 25ºC до +115ºС.

1.2. Номінальний струм навантаження (Iu), номінальна ступінчаста напруга (Ui), номінальна перемикаюча здатність (PstN).
   Таблиця 2 – Номінальний струм навантаження (Iu), номінальна ступінчаста напруга (Ui), номінальна перемикаюча здатність (PstN)
Номінальний струм навантаження
У таблиці 2 вказані максимальні значення Iu та відповідна йому ступінчаста напруга Ui та номінальна перемикаюча здатність PstN. Номінальний перемикаючий струм навантаження Iu, відповідна йому номінальна ступінчаста напруга Ui, визначаються кривою номінальної перемикаючої здатності (сх.1)

Схема 1 -Номінальна перемикальна здатність (номінальний прохідний струм Iu [A]; номінальна ступінчаста напруга Ui

При перезбудженні трансформатора максимальна ступінчаста напруга може бути завищена на 10% за умови, що здатність перемикання обмежена до її номінального значення. Максимальна здатність перемикання Pstmax – це максимальна потужність,
при якій перемикач може безпечно переключити регуляційну обмотку з одного ступеня на сусідню з нею.
Згідно з IEC 60214-1:2003 n 5.2.2.2. максимальна перемикаюча здатність підтверджується при дворазовому максимальному номінальному струмі і відповідному йому ступінчастому напрузі і дорівнює номінальної перемикаючої здатності, помноженої на 2,
                                                                                            Pstmax = 2Ium.Ui = 2PstN
Специфічні комутаційні режими з'ясовані в загальному каталозі.

1.3 Електрична та механічна витривалість .
Електрична витривалість дугогасних контактів у контакторі залежить від багатьох факторів, пов'язаних з умовами експлуатації.
У таблиці 3 дано середньозважені значення числа перемикань до ревізії і зміни контактів, отримані експерементальним шляхом з реальними навантаженнями на дугогасних контактах при максимальному номінальному струмі навантаження, номінальному ступінчастому напрузі
Ui[V] і cosφ=1.
                                                              Таблиця 3 – Електрична та механічна витривалість

 Електрична та механічна витривалість перемикаючого пристрою серії RS 6/6.3

(1) Хоча б один раз на рік
Детальні дані про кількість перемикань до інспекції для різних перемикаючих пристроїв наведено в “Інструкції з монтажу та експлуатації RS6/RS6.3 ”. При робочому струмі меншому, ніж Iu max. Число перемикань до заміни контактів визначається за схемою 2 .
Число перемикань до зміни контактів

                                      Схема 2 – Число перемикань до зміни контактів
1.4. Рівень ізоляції
Рівень ізоляції перемикаючого пристрою визначається рядом витриманих напруг.
Номінальна витримана напруга до землі вказана в таблиці 1 . Ця напруга визначена національними та міжнародними стандартами. Внутрішня ізоляція відмірюється залежно від напруги, що виходять на відхиленнях трансформаторної обмотки до різних частин виборця, передвиборчого та контактора.
На схемі 3 показані основні хеми з'єднання та типові ізоляційні відстані для них.
Витримані напруги для різних ізоляційних відстаней вказані в таблиці 4. Для правильного вибору перемикаючого пристрою дані напруги повинні бути узгоджені з напругами, які з'являються при випробуванні імпульсною хвилею, індукованою напругою та випробуванні прикладеним напругою 50 Hz. Необхідно взяти під увагу найбільш несприятливе робоче положення перемикаючого пристрою. Ізоляція до землі та ізоляційний ряд виборця не пов'язані між собою і можуть
бути обрані згідно з конкретними вимогами.