Загальні відомості

Пристрої РНН типу РНОАПристрої РПН типу РНОА призначені для вбудованого ступінчастого регулювання під навантаженням напруги силових трансформаторів загального призначення, що виготовляються на номінальні струми 630; 800; 1250; 2000 А та номінальні напруги 35; 110; 220; 330 кВ.
Пристрої РПН типу РНОА розраховані для роботи в трансформаторному маслі при температурі олії від +100°С до – 25°С, а також до – 60°С без перемикань.
Кліматичне виконання У1, ХЛ1 та Т1.

Конструкція

Пристрій РПН складається з наступних складальних одиниць: механізму перемикання, до складу якого входить контактор, герметично відокремлений від масла трансформатора та виборець; кутового та поворотного редукторів; сполучних горизонтального та вертикального валів; приводу; датчика-реле температури; захисного реле, а також покажчика положень та регулятора напруги трансформатора, що встановлюються на панелі керування.
Датчик-реле температури перериває ланцюг керування РПН при температурі олії нижче -25°С.
Захисне реле видає сигнал відключення трансформатора при неправильній роботі контактора РПН.
Регулятор напруги (блок автоматичного регулювання) забезпечує видачу команди включення пристрою РПН. Регулятор напруги працює в автоматичному режимі за зміни напруги на затискачах трансформатора.
Необхідні технічні характеристики (номінальний струм, номінальна напруга, кількість ступенів регулювання тощо) для конкретного пристрою РПН забезпечується застосуванням різних типовиконань контактора, виборця та приводу.
Пристрої РПН за своєю конструкцією є занурювальним. Це означає, що механізм перемикання, що має блокову конструкцію, занурюється в бак трансформатора або окремий бак приставний.
Пристрої допускають дистанційне керування та ручне керування від рукоятки при налагодженні або випробуванні трансформатора.

Основні параметри та технічні характеристики пристроїв РПН типу РНОА

Найменування параметру Величина
Номінальна напруга, кВ 35, 110, 220, 330
Номінальний струм, А 800 1250 1250 2000
Напруга ступеня, кВ  
Номінальна 3,1 3,0 3,4 3,0
максимальне 4,0 4,0 4,5  
Число ступенів регулювання  
Випробувальний струм короткого замикання, що встановлюється чинне значення, 10,0 18,75 30,0
Ресурс механічної зносостійкості, щонайменше,
тис. перемикань
500
Привід ПДП-6У, ПДП-6УА  
Час перемикання з одного фіксованого положення на інше, s. 3,8+20%

 

Загальний вигляд та габаритні розміри одноконтакторного пристрою РПН типу РНОА

Загальний вигляд та габаритні розміри двоконтакторного пристрою РПН типу РНОА